Stomatološka ordinacija Dr Minić

Estetska Stomatologija

U estetskoj stomatologiji posebno mesto zauzimaju različite metode izbeljivanja zuba. Lep osmeh daje samopouzdanje, zrači vitalnošću i životnom radošću.

U zavisnosti od životnih navika (konzumiranje čaja, crnog vina, kafe i duvanskih proizvoda), naši zubi vremenom postaju tamniji. Da bismo ispravili ovaj estetski nedostatak, u našoj ordinaciji primenjujemo bezbedne i efikasne načine za izbeljivanje zuba.

 

Izbeljivanje zuba zoom lampom

Lasersko izbeljivanje zuba je potpuno bezbedna i bezbolna procedura. Sam tretman podrazumeva:

  • određivanje trenutne boje zuba
  • zaštitu usana, obraza, jezika i desni
  • nanošenje na zube gela za izbeljivanje, koji se aktivira svetlošću zoom lampe

Ovaj jednostavan postupak, u trajanju od 15 minuta, ponavlja se tri puta, nakon čega zubi postaju za 24 nijanse svetliji. Rezultat su blistavo beli zubi u toku samo jedne posete ordinaciji.

 

Izbeljivanje avitalnih zuba

Avitalni su oni zubi kojima je izvađen živac iz kanala korena. Takvi zubi vremenom menjaju boju i postaju tamniji od okolnih, vitalnih (tzv. živih) zuba. Procedura izbeljivanja avitalnih zuba traje više dana i u najvećem broju slučajeva moguće je povratiti zubu prirodnu boju i sjaj.

 

Cerec AC tehnologija

Uz primenu najsavremenijih visokotehnoloških rešenja, sada Vam je za nove zubne krunice dovoljna samo jedna poseta stomatologu! Nova tehnologija donosi dizajniranje i izradu krunica uz pomoć računara. Pacijenti je vole!

Cerec AC sistem Vam omogućava da rekonstruišete oštećeni zub tokom samo jedne posete ordinaciji. Potrebno je prvo izbrusiti zub, a zatim posuti reflektujući prah preko pripremljenog zuba.

Koristeći specijalnu kameru, beležimo preciznu sliku zuba. Slika se zatim prikazuje na ekranu računara i omogućava nam da dizajniramo restauraciju oštećenog zuba. Na osnovu kreiranog dizajna restauracije, Cerec AC precizno reže novi zub od specijalnih keramičkih blokova iz jednog komada. Krunica se nakon toga farba i glazira u specijalnoj peći, a potom definitivno fiksira za izbrušeni zub.

Nova procedura čini posetu zubaru mnogo lakšom, bržom i prijatnijom... Jer, ima li zaista nekoga ko želi da u zubarskoj stolici provede više vremena nego što je potrebno?